Publikimet
Lajmet › Publikimi i lajmeve

Zëvendësministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Çerkin Dukolli, mori pjesën në përmbylljen e projektit të APPK-së dhe Diakonie, projekt ky që në vazhdimësi mbështetet nga MPMS. 

Projekti i cili sot ka kurorëzuar me sukses programin trajnues për të rinjtë, është  implementuar nga Agjencia e Përkrahjes së Punësimit në Kosovë dhe Institucioni Social gjerman ‘Diakonie’. Nga trajnimi nëntëmujor sot  kanë përfituar 61 të rinj, të cilët në shtator do të fillojnë aftësimin e mëtutjeshëm profesional dhe punësimin në Gjermani. MPMS lanson sot fushatën vetëdijësuese, “Siguria dhe shëndeti në punë mbi të gjitha”, që ka për qëllim parandalimin e rrezikut dhe aksidenteve në vendin e punës. 

Me këtë rast, ministri i MPMS-së, Skender Reçica, ka vizituar kompanitë e ndërtimeve, Agro Trade-Fidola Construction dhe Dreni Sh.p.k, ku ka takuar punëtorët dhe pronarët e kompanive në fjalë dhe ka bashkëbiseduar rreth rëndësisë së zbatimit të legjislacionit në fuqi, si parakusht për sigurinë dhe shëndetin në punë.Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, priti sot në takim ambasadoren e Kroacisë në Kosovë, Maria Kapitanović, me të cilën u dakorduan për intensifikim të proceseve në lidhje me disa çështje të rëndësishme. Ministri Reçica dhe ambasadorja Kapitanović diskutuan rreth marrëveshjes për punësim sezonal të qytetarëve të Republikës së Kosovës, ku u dakorduan që ky proces të intensifikohet fuqishëm. Gjithashtu, në takim u diskutua edhe për përshpejtim të procesit sa i përket Marrëveshjes për sigurime sociale në mes të Kosovës dhe Kroacisë.Ftesë për media

prill 20, 2018 09:02

Prishtinë, 20 prill 2018

Të nderuar përfaqësues të medieve,

MPMS sot (20.04.2018) lanson fushatën vetëdijësuese "Siguria dhe shëndeti në punë mbi të gjitha”.

Me këtë rast, në ora 12:00 ministri i MPMS-së, Skender Reçica, viziton kompanitë e ndërtimit Agro Trade-Fidola Construction dhe Dreni Shpk, te objekti në ndërtim i Dukagjini Group (Te rrethi i madh, Lakrishtë).

Ftoheni që ta përcillni këtë aktivitet!Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, së bashku me zëvendëskryeministrin e Republikës së Kosovës, Fatmir Limaj, kanë zhvilluar sot takime dhe diskutime me familjet përfituese të Skemës së Ndihmës Sociale, në komunat, Therandë dhe Prizren.

Qëllimi i takimit ka të bëjë me projektin e MPMS-së, lidhur me punësimin e një anëtari të familjeve që nuk e kanë asnjë të punësuar, e që kanë të paktën një anëtar të aftë për punë. Ministri Reçica, gjatë takimit me familjet përfituese të asistencës sociale në të dy komunat tha se MPMS, me mbështetje edhe të qeverisë së vendit, është e përkushtuar në zbutjen e papunësisë.Zëvendësministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Vesel Makolli sot mori pjesë në ndarjen e 30 çertifikatave për të rinjtë me sindromin down në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve me sindromën Down”, projekt ky i nënshkruar muaj më parë në mes Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Shoqatës “Down Syndrome Kosova”. Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, priti sot në takim përfaqësues të Bankës Botërore, të kryesuar nga Stefanie Brodmann, të cilët i njoftoi për një varg çështjes dhe reformash të ndërmarra nga MPMS në fusha të ndryshmeTemë diskutimi në mes të ministrit Reçica dhe përfaqësuesve të Bankës Botërore ishte Ligji i Ri i Punës dhe reformat që po bëhen nga MPMS sa i përket marrëdhënies së punës.Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, priti sot në takim ambasadorin e Kuvajtit në Shqipëri, z. Fayez Mishari Al Jassim, të cilin e informoi rreth gjendjes aktuale sa i përket angazhimeve dhe planeve të MPMS-së, në fushat përkatëse.

Ministri Reçica e falënderoi ambasadorin e Kuvajtit për përkrahjen e vazhdueshme që shteti i Kuvajtit po i jep Republikës së Kosovës në të gjitha proceset e saj më të rëndësishmeZëvendësministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Çerkin Dukolli, dhe përfaqësues të organizatës "Help" morën sot pjesë në përmbylljen e projektit trevjeçarë “Mbështetje për stabilitetin socio-ekonomik, përmes fuqizimit të mikro-biznesit në Kosovë", nga i cili kanë përfituar 850 mikrobiznese dhe janë trajnuar 600 të rinj kosovarë. Zëvendësministri Dukolli, tha se politikat që kanë të bëjnë me fushën e punësimit dhe mirëqenies sociale, janë jo vetëm një nga prioritetet më të rëndësishme të Qeverisë, por janë të ndërlidhura ngushtë edhe me agjendën e integrimit në BE dhe në përputhje me angazhimet dhe objektivat e Programit Evropian të Reformave Ekonomike dhe Marrëveshjes së Stabilizim-  Asociimit.
Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, ka bërë sot lansimin e dy dokumenteve strategjike të cilat si pjesë e agjendës evropiane, kanë për qëllim kryesisht ngritjen e mirëqenies dhe zgjidhjen e punësimit për të rinjtë e shtetit të Kosovës. Lansimi i Strategjisë Sektoriale 2018-2022 si dhe lansimi i Planit të Veprimit për Punësimin e të Rinjve u bënë sot gjatë një konference të organizuar nga MPMS


Page 1 of 74First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last