Publikimet
Lajmet

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale po qëndron për vizitë në Tiranë.
Ministri Abrashi gjatë vizitës takoi Ministrin e Rinisë dhe Çështjeve Sociale të Republikës së Shqipërisë, z. Blendi Klosi.Ministri i Punës dhe Mirëqenies  Socilae, Arban Abrashi, vizitoi sot Qendrën për Aftësime Profesionale në Prishtinë. Në këtë Qendër sot ka filluar trajnimi i mbi 25 vajzave dhe grave të reja në sektorin e tekstilit.

Në vazhdën e bashkëpunimit me Komunën e Bursës,  Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, përkatësisht Qendra për Aftësime Profesionale është pajisur me makinerinë e nevojshjme për trajnimin e kandidatëve në sektorin e tekstilit, donacion ky në kuadër të bashkëpunimit të Ministrisë dhe Komunës së Bursës. Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Arban Abrashi me bashkëpunëtorë, takoi dhjetëra punëdhënës dhe përfitues të programit të subvencionimit të pagave në regjionin e Prishtinës. Takimi ka pasur karakter falënderues dhe bashkëbisedues me punëdhënësit dhe kandidatët, lidhur me programet dhe projektet aktive të tregut të punës, si kontribut për zbutjen e papunësisë. Ministri gjithashtu pranoi ide dhe propozime konkrete nga të pranishmit, për projekte konkrete me qëllim të uljes së papunësisë. Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, priti sot në një takim Shefen e Zyrës dhe Përfaqësuesen Speciale të BE-së në Kosovë, Nataliya  Apostolova. Duke e falënderuar për ndihmën e BE-së dhënë Kosovës përgjatë këtyre viteve, ministri Abrashi e njoftoi znj. Apostolova për projektet e MPMS-së dhe zhvillimet politike në vend. Ministri Abrashi shpjegoi projektet e ministrisë që kanë synim rritjen e punësimit, siç janë subvencionet për paga, grantet për vetëpunësim, aftësimet profesionale dhe trajnimet në vend të punës, etj. Gjithashtu, Abrashi e njoftoi mysafiren për reformat në pensione dhe mirëqenie sociale, në reformimin e skemës së pensioneve bazike duke kursyer dhjetëra miliona euro, reformimin e asistencës sociale që do të stimulojë punësimin e atyre që varen nga këto ndihma, etj.


Zv/ministri i Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale z. Qazim Rrahmani ka nënshkruar sot Marrëveshjen e Bashkëpunimit me Organizatën Joqeveritare “VO RAE” të komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian. Marrëveshja në fjalë në fokus ka për qëllim mbështetjen e duhur që duhet dhënë komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian në punësimin e tyre përmes shërbimeve dhe masave aktive të tregut të punës të cilat i ofron Zyra e Punësimit në pajtueshmëri të plotë me legjislacion në fuqi.

Me këtë marrëveshje MPMS  përmes zyrave të punësimit do të promovoj dhe avokoj në gjetjen e punës të ofruar nga punëdhënësi potencial për komunitetet rom, ashkali dhe egjiptas dhe apriori do të përmbush kriterin e ofrimit të mundësisë së barabartë në punësim dhe krjimin e një integrimi më cilësor të këtyre komuniteteve.

FTESË PËR MEDIA

tetor 28, 2016 10:35

Të premten, më datë 28.10.2016, Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi me Organizatën Joqeveritare “Voice of Roma, Ashkali and Egiptian”, e cila do të mbahet në sallën e takimeve të MPMS-së. Ky aktivitet i MPMS-së do të zhvillohet nga ora 14:00.

Kjo marrëveshje bashkëpunimi synon të ketë një zgjerim të përfshirjes së komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptianë në punësimin e tyre përmes shërbimeve dhe masave aktive të tregut të punës, të cilat i ofron Zyra e Punësimit duke i ofruar mundësi të barabarta në pajtueshmëri me legjislacionin në fuqi.
Ftojmë mediat të përcjellin këtë aktivitet.Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z.Arban Abrashi, nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi në funksion të punësimit të personave më aftësi të kufizuara. Marrëveshja e bashkëpunimit u nënshkrua në bashkëpunim me Shoqërinë Ndërkombëtarë për Bashkëpunim SHB/GIZ, Down Syndrome Kosova (DSK) dhe Drejtoria Regjionale e IB Jugperëndim ShP.


Nën organizimin e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Komunës së Gjilanit, sot është mbajtur takim i përbashkët me bizneset në regjionin e Gjilanit, të cilat kanë bashkëpunuar me ministrinë  në krijimin e vendeve të reja të punës, për një numër të konsiderueshëm të punëtorëve.

Në këtë takim i pranishëm ishte ministri Arban Abrashi, zv.ministrja Rita Hajzeraj, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri. Me këtë rast, ministri Abrashi ka potencuar se nëse bashkërisht dëshirohet një zhvillim ekonomik dhe punësim, atëherë në Kosovë duhet një orientim i veçantë dhe me përkushtim drejt sektorit privat, i cili është çelësi i zhvillimit ekonomik.


Njoftim

tetor 11, 2016 09:28

Njoftohen të gjithë kandidatët e interesuar për dhënien e provimit profesional (Certifikimin) nga Siguria dhe Shëndeti në Punë, se paraqitjen e provimit mund ta bëjnë nga data 12.10.2016 çdo ditë pune nga ora 9:00 deri në ora 15:00. Fletparaqitja dhe faturat merret në sekretarinë e Komisionit për Dhënien e Provimit Profesional nga Siguria dhe Shëndeti në Punë, në zyrat e Inspektoratit të Punës në Prishtinë, dhe po aty dorëzohet së bashku me faturat e paguara sipas shumave të përcaktuara me Rregulloren Nr. 02/2014 PER PERCAKTIMIN E KUSHTEVE DHE KRITEREVE PER CERTIFIKIMIN DHE LICENCIMIN E PERSONAVE DHE INSTITUCIONEVE TE CILIT KRYEJNE PUNE NGA SIGURIA DHE SHENDETI NE PUNE, MENYREN, KUSHTET DHE PROGRAMIN PER DHENIEN E PROVIMIT PROFESIONAL.


Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Arban Abrashi, dhe Kryetari i Komunës së Vushtrrisë z. Bajram Mulaku, lancuan projektin “Pastrimi dhe mirëmbajtja e hapësirave të përbashkëta publike”. Ky projekt do të implementohet nga Qendra për Përkrahjen e Punësimit dhe Ruajtjen e Ambientit në Vushtrri.

Page 9 of 50First   Previous   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Next   Last