Publikimet
Lajmet

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Arban Abrashi, vuri sot gurthemelin për objektin e ri të Zyrës së Punësimit në Rahovec.

Ministri Abrashi tha se ky objekt është dizajnuar për të ofruar shërbime më cilësore për punëkërkuesit e rinj të kësaj komune. Duke falënderuar bashkëfinancuesit e projektit GIZ dhe SDC, Abrashi ka shtuar se Zyrat e Punësimit do të kenë krejtësisht një rol të ri në të ardhmen në ofrimin e shërbimeve, brenda një sistemi të integruar në kuadër të Agjencisë së Punësimit, e cila do të funksionalizohet në të ardhmen.

FTESË PËR MEDIA

shtator 27, 2016 15:46

Ministri i Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Arban Abrashi, nesër me datë 28.09.2016 do të bëjë përurimin e Zyrës së Punësimit në Komunën e Rahovecit, rruga “Gëzim Avdullahu – Bugari”, përballë Qendrës së Mjekësisë Familjare.

Ky aktivitet do të fillojë nga ora 12:00

Ftohen të gjitha mediat që ta përcjellin këtë aktivitet të ministrit Abrashi.

 

Jeni të mirëseardhur

 Në vazhdën e përkrahjes së vazhdueshme për komunitetet dhe në bashkëpunim me deputetë, përfaqësues të komuniteteve romë, ashkali dhe egjiptian, Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Arban Abrashi, lansoi projektin skema e trajnimit në punë.


Sot, Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale Arban Abrashi priti në dy takime të ndara përfaqësuesit e UN Women në Kosovë të udhëhequr nga znj. Flora Macula, Udhëheqëse e Zyrës, si dhe znj. Chrystele Todd anëtare e Iniciativës për Parandalimin e Dhunës Seksuale në Konflikte pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar.


Sot është  publikuar raporti 30 mujor mbi rezultatet e projektit të BE-së“Mbështetja e BE-së për MPMS-në në përforcimin e mekanizimit për implementim të decentralizimit të shërbimeve sociale”, projekt ky i përkrahur nga BE, i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe implementimin e të cilit e ka bërë konsorciumi i udhëhequr nga Qendra për Kujdes të Fëmijëve dhe të Familjes KMOP.Sot është  publikuar raporti 30 mujor mbi rezultatet e projektit të BE-së“Mbështetja e BE-së për MPMS-në në përforcimin e mekanizimit për implementim të decentralizimit të shërbimeve sociale”, projekt ky i përkrahur nga BE, i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe implementimin e të cilit e ka bërë konsorciumi i udhëhequr nga Qendra për Kujdes të Fëmijëve dhe të Familjes KMOP.
Sot është  publikuar raporti 30 mujor mbi rezultatet e projektit të BE-së“Mbështetja e BE-së për MPMS-në në përforcimin e mekanizimit për implementim të decentralizimit të shërbimeve sociale”, projekt ky i përkrahur nga BE, i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe implementimin e të cilit e ka bërë konsorciumi i udhëhequr nga Qendra për Kujdes të Fëmijëve dhe të Familjes KMOP.
Sot është  publikuar raporti 30 mujor mbi rezultatet e projektit të BE-së“Mbështetja e BE-së për MPMS-në në përforcimin e mekanizimit për implementim të decentralizimit të shërbimeve sociale”, projekt ky i përkrahur nga BE, i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe implementimin e të cilit e ka bërë konsorciumi i udhëhequr nga Qendra për Kujdes të Fëmijëve dhe të Familjes KMOP.
Sot është  publikuar raporti 30 mujor mbi rezultatet e projektit të BE-së“Mbështetja e BE-së për MPMS-në në përforcimin e mekanizimit për implementim të decentralizimit të shërbimeve sociale”, projekt ky i përkrahur nga BE, i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe implementimin e të cilit e ka bërë konsorciumi i udhëhequr nga Qendra për Kujdes të Fëmijëve dhe të Familjes KMOP.


Zëvendësministrja e Punës dhe Mirëqenies Sociale, Rita Hajzeraj – Beqaj, në fjalën përshëndetëse tha se këtë vit UNDP ka trajtuar një temë shumë aktuale dhe që ka nevojë për diskutime të gjera publike.

Ajo ka rikonfirmuar se qëllimi kryesor i qeverisë dhe i Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale është të krijojë politika të punësimit, të cilat bazohen në analiza të tregut të punës dhe zhvillohen në bashkëpunim të ngushtë me qeverinë, ekspertët dhe shoqërinë civile, si dhe ofrojnë zgjidhje e rekomandime konkrete, si në aspektin politik, ashtu edhe në aspektin teknik.Zëvendësministrja e Punës dhe Mirëqenies Sociale, Rita Hajzeraj- Beqaj, sot ka pritur një delegacion nga Qendra për Aftësime Profesionale ‘BUSMEK’, nga Bursa e Turqisë.


Në këtë takim u bisedua për avancimin të mëtutjeshëm të bashkëpunimit bilateral në fushën e trajnimeve profesionale. Zëvendësministrja Hajzeraj- Beqaj, ka falënderuar miqtë nga Turqia për bashkëpunimin dhe ndihmën e ofruar. Ajo njëkohësisht i informoi ata për kapacitetet e qendrave profesionale të Kosovës dhe punën që bëjnë ato për të përgatitur të rinjtë për tregun e punës. 
Thirrje për Aplikim për gra të papunësuara, që kanë ide për biznes dhe dëshirë e motivim për ta realizuar idenë e saj. Apliko për të marrë pjesë në Trajnimin e Ndërmarrësisë për Gratë.

Thirrja për aplikim është e hapur nga data 27 gusht – 12 shtator 2016, 17:00
Shfrytëzo mundësitë të fitosh shkathtësitë dhe bëhu ndërmarrëse e suksesshme. Programi i trajnimit do të mbahet në Ferizaj, Gjakovë, Mitrovicë dhe Prishtinë, ku keni rastin të ndiqni 10 module të trajnimit në 10 ditë, nga datat 19 shtator – 28 tetor 2016, nga ora 09:00 – 16:30.


Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Arban Abrashi, takoi z. Fadil Shurdha, kryetar dhe z. Enver Krasniqi, sekretar të Shoqatës së Invalidëve të Luftës së UÇK-së, me të cilët biseduan për mundësinë e thellimit të bashkëpunimit dhe përkrahjes për këtë shoqatë. 


Sqarim i MPMS për opinionin

gusht 01, 2016 15:21

Lidhur me një shkrim të publikuar sot (01.08.2016) në të përditshmen “Koha Ditore”, lidhur me shpërndarjen e parave të Skemës së Asistencës Sociale, Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale njofton opinionin se nuk janë të sakta shumat që përmenden në artikull nga artikull shkruesja Nora Shabani. Autorja, pos tjerash shkruan se shpërndarja e ndihmave sociale përmes 160 zyrave postare do t’i kushtonte 700 mijë euro më lirë buxhetit të Kosovës. 


Page 10 of 50First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last