Publikimet
Lajmet

Është nënshkruar sot marrëveshja për Programin e Praktikës në Punë (PNP) në mes Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, kompanive që përfitojnë nga ky program dhe praktikantët të konsideruar si të papunë.
Ky program implementohet në kuadër të Programeve Aktive të Tregut të Punës 2 të UNDP-së, Agjencisë së Punësimit të Republikës së Kosovës dhe Agjencisë për Investime dhe Përkrahje të Ndërrmarrjeve në Kosovë.


FTESË PËR MEDIA

tetor 20, 2017 08:59

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), sot lansojnë Programin e Praktikës në Punë (PNP). Me këtë rast, studentët e diplomuar do të nënshkruajnë marrëveshje më kompanitë përfituese të këtij programi.


Ceremonia e nënshkrimit mbahet sot, të premtën, më 20 tetor 2017, duke filluar nga ora 11:00 – 12:00, në Qendrën e Konferencave “Orion” në Prishtinë (Ndërtesa Lesna përballë Kino ABC-së, mbi Maxi Market, Kati II).
Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z.Skender Reçica, priti  në takim Ambasadorin e Austrisë në Kosovë, z.Gernot Pfandler me bashkëpunëtorë.
Ministri Reçica, falënderoi mysafirët për vizitën e tyre si dhe për mbështetjen e vazhdueshme që Kosova ka pranuar nga shteti austriak për zhvillimin dhe shtetndërtimin e shtetit tonë. Tema e sotme e kësaj konference të nderuar është njëra nga temat më të rëndësishme  të shoqërisë njerëzore në përgjithësi, ndaj të cilës as ne nuk kemi qenë e nuk jemi imun. Ministria e Punës dhe e Mirëqenies Sociale vërtetë është “Kupola përgjegjëse” për organizimin dhe ofrimin e shërbimeve sociale në vendin tonë, por pa vullnetin e shtetit dhe shoqërisë si tërësi, ne nuk do të ishim ku jemi e nuk kishim arritur të dilnim sot këtu për t’u zotuar krah jush për konsekuencën tone,  për ta bërë njeriun tonë më të sigurtë dhe për ta mbajtur të dinjitetshëm.


Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale z. Skender Reçica sot me datë 13.10.2017, se bashku me bashkëpunëtor realizoi një vizitë pune në zyrën e punësimit, zyrën e pensioneve, qendrën e aftësimit profesional dhe zyrën rajonale të inspektoratit të punës në qytetin e Prizrenit. Ministri Reçica u njoftua për së afërmi me punën e këtyre institucioneve, problemet dhe sfidat me të cilat ballafaqohen këto institucione.

Ministri Reçica përgëzoi stafin për punën e tyre dhe me këtë rast shprehi gatishmërinë për përkrahjen e këtyre institucioneve në bazë të mundësive si në aspektin teknik por edhe njerëzor, me qëllim të përmirësimit të kushteve në këto institucione, të cilat më pas do të mund t’iu shërbenin edhe më shumë qytetarëve dhe bizneseve.


Ministri i Punës dhe  Mirëqenies Sociale, z.Skender Reçica, priti sot në takim, kryetaren e Organizatës Joqeveritare, “Thirrjet e nënave”, znj. Nesrete Kumnova.

Gjatë këtij takimi, z.Reçica, tregoi kujdes të veçant dhe u zotua se do t’i ofroj përkrahje dhe ndihmë të vazhdueshme në misionin e saj, drejt zbardhjes së fatit të personave të zhdukur nga lufta e fundit në Kosovë, gjithnjë pa lënë me një anë familjet tyre, për të cilat, kjo akoma mbetet një plagë e hapur.


Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale z. Skender Reçica priti sot në një takim Ambasadorin e Republikës Federale të Gjermanisë z. Christian Heldt.

Ministri Reçica e informoi ambasadorin për gjendjen dhe sfidat që e presin Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe hapat që do të ndërmerren në realizimin dhe zbatimin e mandatit të kësaj ministrie. Ai falënderoi z. Heldt për ndihmën dhe bashkëpunimin e Ambasadës së Gjermanisë në Kosovë dhe Shtetit Gjerman në veçanti, për mbështetjen e pa rezervë, në zhvillimin dhe shtetndërtimin e Kosovës.


Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Skender Reçica, priti sot, në takim Ambasadorin e Belgjikës në Bullgari dhe njëherit Ambasadorin Jo-Rezident të Belgjikës për Kosovë, z.François Bontemps, së bashku me shefin e zyrës Belge, z.Jean-Louis Servais.
Ministri Reçica, falënderoi mysafirët për vizitën e tyre si dhe për mbështetjen e vazhdueshme që Kosova ka pranuar, nga mbreteria e Belgjikës, dhënë për zhvillimin dhe shtetndërtimin e shtetit tonë.


Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale z. Skender Reçica, sot me 11.10.2017, ka marrë pjesë në konferencën lidhur me temën “ Shkathtësitë, Punësimi dhe Rritja”, të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane, në bashkëpunim me Konfederatën Zvicerane, në mbështetje të projektit SDC EYE të implementuar nga Helvetas Swiss Intercooperation dhe MDA.


Ministri i MPMS-së z.Skender Reçica, sot mori pjesë në publikimin e hulumtimit të Aleancës Kosovare të Bizneseve (AKB), “Nevojat e Tregut të Punës” ku pasqyrohen të gjeturat e trendit të ndërmarrësisë vendore dhe të huaja 2000-2016, trendi i punësimit 2006-2016, trendi i remitencave 2008-2016, trendi i investimeve të huaja 2008-2016 e gjetje tjera.

Ky hulumtim është  mbështetur nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale. Synimi kryesor i këtij hulumtimi ishte identifikimi i nevojave në tregun e punës.

Page 1 of 50First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last